اگر افکار وسواسی دارید کمک بگیرید
دانشیار روانشناس دکتر. پروین ندیم بال گفت که افکار و رفتارهای وسواسی باعث می شود افراد نتوانند عملکردهای حیاتی روزمره خود را انجام دهند.
DHA
وسواس ، که با نام علمی OCD (اختلال وسواس فکری عملی) شناخته می شود ، یک بیماری روانی است. وسواس در سطح افکار ، عقاید و انگیزه ها را وسواس می نامند ، در حالی که وسواس در سطح رفتارهای تکراری و اعمال ذهنی را اجبار می نامند. پروین ندیم بال ، استاد بخش روانشناسی دانشگاه بیكنت ، اطلاعات مهم را با بیان اینكه هرچند در گذشته وسواس نادر بود ، این بیماری امروزه كاملاً شایع شده است.
“مشاهده نیز در دوره کودکی قابل مشاهده است”
دانشیار دکتر. طبق تحقیقات ، بال گفت: “وضعیت وسواس در 2-3 درصد جامعه قابل مشاهده است. وسواس در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ، از جمله در سنین کودکی ، اما بیشتر در سنین نوجوانی (12-19 سال) و بزرگسالی جوان (20-30 سال) مشاهده می شود. وسواس در زنان بیشتر از مردان دیده می شود ، با این حال ، در مردان در سنین پایین تر از زنان مشاهده می شود. ” بیانیه داد
با بیان اینکه در حالی که وسواس های رایج بسیاری وجود دارد که به دلایل مختلف از فردی به فرد دیگر متفاوت است ، دانشیار دکتر. بال می گوید ، “فردی که این وسواس را تجربه می کند ، فکر می کند که مواد مختلفی با دست ، بدن ، لباس ، خانه و سایر محیط های او آلوده شده است ، و به همین دلیل برای از بین بردن این ناراحتی ذهنی مرتباً تمیز یا شستشو می کند.” او گفت.
دانشیار دکتر. بال گفت ، “یکی دیگر از وسواس های رایج وسواس کنترل است. فردی که این وسواس را تجربه می کند دچار تردیدهای شدیدی است ، به عنوان مثال ، آیا هنگام خروج از خانه اجاق گاز را روشن می گذارد ، آیا هنگام ترک درب را قفل می کند ، آیا آهن را از پریز برق بیرون می کشد ، و بنابراین باید بارها و بارها بررسی کند به منظور از بین بردن این مشکلات و تردیدهای فکری. همچنین ، فرد بیش از حد نگران است که ممکن است کنترل خود را از دست بدهد و به شخصی آسیب برساند ، بنابراین سعی می کند از ابزاری که می تواند به شخص دیگری آسیب برساند دور شود. ” گفت
نظارت بر تقارن ، سازماندهی و شمارش
با بیان اینکه نیاز به تقارن ، نظم و وسواس شماری نیز انواع رایج وسواس است و نیاز به تقارن و ایده نظم بر کل زندگی فرد حاکم است ، دانشیار دکتر. بال گفت ، “بنابراین ، فرد رفتار چیدمان همه اشیا around اطراف خود و اطمینان از متقارن بودن آنها را برای غلبه بر این ناراحتی فکری از خود نشان می دهد. از طرف دیگر ، افرادی که وسواس در شمارش دارند ، فکر می کنند اگر هرگونه فعالیت روزانه را بدون شمردن تا تعداد معینی انجام دهند ، فکر می کنند که کار آنها تصادفی نخواهد بود و بنابراین برای از بین بردن این موارد ، رفتار شمارش را انجام می دهند. پریشانی فکری به عنوان مثال ، او می گوید ، “خدا تو را رحمت کند” سه بار هنگام دیدن همسرش. ” بیان شده به عنوان.
با بیان اینکه بیماران مبتلا به وسواس لمسی قبل از انجام برخی رفتارها باید “موردی را که به آن اهمیت می دهند” لمس کنند ، دانشیار دکتر. بال گفت ، “بیمار با این وسواس نگران است که اگر قبل از بیرون رفتن به خیابان عکس مادربزرگ مرده خود را لمس نکند ، ممکن است با یک اتفاق منفی روبرو شود. بنابراین ، او برای جلوگیری از این ناراحتی ذهنی ، از ایستگاه اتوبوس به خانه برمی گردد و عکس مادربزرگش را لمس می کند. ” سرانجام علاوه بر وسواس های رایج ، ادامه داد: «وسواس پنهان کاری نیز نوع رایج وسواس است. فرد حتی با اندیشه “ممکن است در آینده لازم باشد” مواردی را که لازم نیست جمع آوری و پنهان می کند. اگر خرافات ، وسواس با اعداد و رنگهای فرخنده و بدشانس به قدری مکرر و شدید باشد که در فعالیت های روزمره زندگی اختلال ایجاد کند یا عملکردهای روزمره ما را محدود کند ، بنابراین در سطح بیماری در نظر گرفته می شوند.
علل مشاهده سطح بیماری
با بیان اینکه نظر قطعی در مورد علت وسواس در سطح بیماری وجود ندارد ، دانشیار دکتر. بال گفت ، “وقوع مکرر این بیماری در والدین بیمار و سایر بستگان درجه یک نشان می دهد که بیماری ممکن است ژنتیکی باشد. همچنین فرض بر این است که اختلال در عملکرد مغز و سروتونین باعث وسواس می شود. این واقعیت که افراد در معرض ضربه های کودکی (به عنوان مثال سو abuse استفاده جنسی) در زندگی بعدی خود استرس قابل توجهی را تجربه می کنند و وسواس فوراً پس از آن پدیدار می شود ، نشان می دهد که دوره اولیه کودکی نقش مهمی در ایجاد وسواس دارد. فرض دیگر ویژگی های شخصیتی است. افرادی که دارای ویژگی های شخصیتی دقیق ، تجویزی ، جزئی گرا و کمال گرا هستند ، بیشتر در معرض وسواس قلمداد می شوند. ” او گفت.
دانشیار دکتر. پروین ندیم بال اظهار داشت که وسواس گاهی با دارو و روان درمانی و گاهی فقط با روان درمانی درمان می شود. بال گفت ، “درمان های رفتاری شناختی هم در درمان بیماری و هم در پیشگیری از عود آن ، جایگاه بسیار مهمی دارد. هدف از درمان های شناختی کاهش درک مسئولیت ناشی از افکار مزاحم است. پس از شناسایی خطاهای شناختی ، این افکار که عملکرد کافی ندارند با افکار واقع بینانه و عملکردی بیشتری جایگزین می شوند ، بنابراین درک مسئولیت بالا کاهش می یابد. از طرف دیگر ، افکار نگران کننده وسواسی بیماران خاموش می شود ، حساسیت زدایی سیستماتیک ، سرریز ، آرامش و … با روشهای مختلف درمانی از بین می رود و بنابراین فرد از رفتارهای وسواسی خلاص می شود. در نتیجه ، اگر افکار و رفتارهای وسواسی باعث دشواری ، محدودیت یا اختلال در عملکرد زندگی روزمره ما شود ، یعنی اگر وسواس فکری بسیار شدید و شدید باشد ، توصیه می کنیم افراد با روانشناس یا روانپزشک مشورت کنند. گفت