تلسکوپ FAST سیگنال های فضای بیرون را تشخیص می دهد
FAST، بزرگترین و حساس ترین تلسکوپ رادیویی جهان، سیگنال های فرازمینی جدیدی پیدا کرده است.
تلسکوپ رادیویی کروی دیافراگمی (FAST) با قطر 500 متر در گوئیژو چین، پس از 5 سال ساخت، در سال 2016 آزمایش خود را آغاز کرد و در اوایل سال 2020 به بهره برداری رسید.
با قابلیت جمع آوری 38 گیگابایت داده در ثانیه، FAST به امواج فرکانس رادیویی از فضا گوش می دهد. FAST که به جستجوی هیدروژن طبیعی در کهکشانها میپردازد، سیگنالهای ستارههای نوترونی را که امواج رادیویی آنی ساطع میکنند را کشف میکند و به مطالعه حیات در فضا کمک میکند، “چشم چین در آسمان” نامیده میشود.
سیگنال های جدید را شناسایی کرد
Science and Technology Daily، روزنامه رسمی وزارت علوم و فناوری چین، اعلام کرد که FAST سیگنال های الکترومغناطیسی باند باریک جدیدی را از موجودات فرازمینی شناسایی کرده است.
ژانگ تونجی، دانشمند ارشد تیم جستجوی تمدن فرازمینی که به طور مشترک توسط آکادمی علوم چین و دانشگاه کالیفرنیا تأسیس شده است، گفت که این تیم هنگام پردازش دادههای جمعآوریشده در سالهای 2019 و 2020 دو سیگنال مشکوک را شناسایی کردند و سیگنالهای جدید شناسایی شده توسط FAST با مواردی که قبلا گرفته شده بود متفاوت بود.
خبر دور از دسترس است
پس از انتشار سریع اخبار جدید در Weibo و سایر کانال های رسانه ای، Science and Technology Daily که صفحه خبری خود را بسته بود، علامت سوال در ذهن بسیاری از کاربران بر جای گذاشت.
FAST که در سال 2016 ساخته شد، با قطر 500 متری خود به “بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان” تبدیل شد و از تلسکوپ Arecibo با قطر 300 متر در پورتوریکو، ایالات متحده آمریکا پیشی گرفت.
تلسکوپ های رادیویی؛ برای تشخیص امواج رادیویی ساطع شده از ستاره ها، کهکشان ها و سیاهچاله ها استفاده می شود.