درد پا می تواند نشانه ای از کلسترول بالا باشد
کارشناسان می گویند درد پا که معمولاً هنگام راه رفتن رخ می دهد ، ممکن است نشانه ای از کلسترول بالا و انسداد عروق باشد و درد باید کنترل شود.
درد قفسه سینه برای بیماری های قلبی عروقی علامتی است که همه ما آن را می شناسیم و نباید از آن غافل شد. اما وقتی درد و ناراحتی در پاها وجود دارد ، ما مراقبت یکسانی از خود نشان نمی دهیم ، اینطور نیست؟ وقتی صحبت از مدیریت کلسترول بالا و پیشگیری از بیماری های قلبی می شود ، پزشکان می گویند که هرگز نباید درد پا را نادیده گرفت.
سطوح بالای کلسترول خون ، که از نظر پزشکی چربی خون نیز نامیده می شود ، باعث تصلب شرایین می شود. در حالی که کلسترول بالا اغلب باعث گرفتگی عروق در داخل و اطراف قلب می شود ، گاهی اوقات عروق دیگر نقاط ، از جمله پاها را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری شریانی محیطی زمانی رخ می دهد که پاها جریان خون کافی را برای ادامه حرکت و عملکرد دریافت نمی کنند.
توجه به دردهای پا که به دنبال هیچ دلیلی نیستند
مشکلات ناشی از کلسترول بالا مربوط به تجمع پلاک در شریان هایی است که در سراسر بدن پخش می شوند. هنگامی که چنین مشکلاتی بر اندام تحتانی بدن تأثیر می گذارد ، می تواند منجر به بیماری شریانی محیطی شود که به عنوان یک علامت باعث درد قابل توجه پا می شود.
شاخص اصلی درد پا لنگیدن است که می تواند راه رفتن چندین مرحله را برای فرد دشوار کند. هنگام تجربه درد غیر قابل توضیح در پا ، به احتمال زیاد به دلیل انسداد شریان های پا است و بیمار ممکن است در نقاط دیگر بدن ، از جمله قلب ، انسداد داشته باشد.
باید به عنوان یک تماس بیدار گرفته شود
تجربه درد پا بدون دلیل می تواند بد باشد ، اما در این موارد ، کلسترول علت اصلی است و درد پا اغلب یکی از علائم اولیه مشکلات قلبی و بیماری های قلبی در افرادی است که به بیماری عروق محیطی مبتلا می شوند. ممکن است گرفتگی عروق خونی در داخل و اطراف بدن بیشتر باشد که می تواند نشانه بیماری قلبی باشد.
مشکلی که معمولاً درد پا به عنوان علامت کلسترول بالا یا مشکلات قلبی با آن ارتباط ندارد ، همان چیزی است که افراد را در معرض خطر بیشتر عوارض ، مشکلات جدی و حمله قلبی یا سکته مغزی با پیشرفت درد قرار می دهد. اگرچه چنین علائمی از درد را می توان به راحتی با آنها اشتباه گرفت ، اما درد در ساق پا (ساق پا و ران) که هنگام راه رفتن ایجاد می شود و در هنگام استراحت دوباره ظاهر می شود ، نشانه انسداد ساق پا به نام درد لنگش (درد راه رفتن) است.
اگر درد به موقع درمان یا تشخیص داده نشود ، می تواند عوارض بعدی را نیز به همراه داشته باشد زیرا بیماری شریانی محیطی یک بیماری خاموش است که علائم دیگری را ایجاد نمی کند. هرگونه علامت درد پا باید به عنوان زنگ خطری برای جلوگیری از خطر بیماری قلبی در نظر گرفته شود.
احساس وزن و سوزش را می توان مشاهده کرد
علائم کلسترول بالا می تواند به روش های مختلف برای هر فرد ظاهر شود و همچنین ممکن است نتایج متفاوتی را بر اساس خطرات ژنتیکی و غیر ژنتیکی ایجاد کند. سیگار کشیدن یکی از مهمترین عواملی است که خطر را افزایش می دهد. همچنین ، سایر بیماری های زمینه ای می توانند کلسترول بالا را تحریک کنند.
با خطر مضاعف دیابت و کلسترول خون بالا ، مشکلی رایج که بسیاری با آن روبرو هستند ، مقاومت به انسولین باعث می شود که افراد بتوانند مشکلات محیطی را تجربه کرده و درد ناخوشایند پا را تجربه کنند.
بیماری عروق محیطی در افراد بالای 50 سال ، چاق ، در معرض خطر فشار خون بالا و سابقه سیگار کشیدن شایع تر است.
کارشناسان می گویند در حالی که درد پا را می توان به عنوان موضوعی غیر مرتبط با قلب تلقی کرد یا اشتباه گرفت ، درد بیماری عروق محیطی می تواند چند سرنخ مشخص داشته باشد. افراد مبتلا به بیماری عروق محیطی نیز احساس سنگینی و احساس سوزش در هر یک از پاها یا هر دو پا را دارند.
متخصصان همچنین می گویند درد لنگیدن پا از یک الگوی معمولی پیروی می کند که می تواند آن را از علل مختلف درد پا مانند آرتروز یا درد عضلانی متمایز کند و معمولاً از ناحیه ساق پا یا ران شروع می شود.
به غیر از این ، کارشناسان اظهار می کنند که اختلالات جریان خون ناشی از بیماری شریان محیطی در پاها ، به ویژه در مبتلایان به دیابت ، با علائمی مانند زخم پا ، گرفتگی پا ، خستگی ، زخم های دردناک و آسیب ناخن پا قابل مشاهده است. علاوه بر این ، کاهش رشد مو ، سرد شدن اندام ها ، نازک شدن پوست ، رنگ پریدگی ناگهانی ، درخشش ، گزگز مکرر یا تاخیر در بهبود زخم ها نیز می تواند علائم هشداردهنده باشد.
تشخیص زودهنگام از اهمیت زیادی برخوردار است
بسیاری از موارد بیماری عروق محیطی را می توان با تشخیص و آگاهی زودهنگام درمان کرد.
اگر در پاها احساس ناراحتی یا درد جدیدی کردید که بیش از یک هفته طول کشید ، عاقلانه است که وقت پزشک بگیرید. مهم نیست در چه سنی هستید ، اگر خطر ژنتیکی دارید ، باید بسیار مراقب باشید. نکته ای که باید بدانید این است که درد پا می تواند فراتر از یک مزاحم باشد و باید مراقبت شود.
کاهش خطر بیماری های شریانی محیطی تا حد زیادی به داشتن یک سبک زندگی دوستانه قلب بستگی دارد. تغییرات رژیم غذایی ، فعالیت های بدنی ، کاهش استرس و آگاهی از عوامل خطر ، کلیدهای اساسی برای کاهش خطر کلی و لذت بردن از کیفیت زندگی هستند.