درد کیسه صفرا چگونه درمان می شود؟
مشکلات کیسه صفرا که با درد شدید شکم ظاهر می شود ، می تواند به دلایل مختلف مانند سنگ کیسه صفرا ، تومورها و عفونت های مختلف ایجاد شود. در اینجا نکاتی در مورد درد ذکر شده است.
کیسه صفرا در قسمت بالا سمت راست شکم قرار دارد و عملکرد اصلی آن این است که در صورت لزوم برای هضم برخی غذاها ، انباری برای انتقال صفرا از کبد از طریق مجاری صفراوی به اثنی عشر باشد.
درد کیسه صفرا زمانی رخ می دهد که مجرای خروجی به مجرای صفراوی تا حدی یا به طور کامل مسدود شده ، صفرا در آن تجمع کرده ، متورم شده و باعث درد یا التهاب شود.
علت اصلی سنگ در کیسه صفرا است ، اما همچنین می تواند به دلیل وجود تومور ، عفونت یا انسداد مجاری صفراوی باشد.
اغلب سنگهای صفراوی روی این مجرا قرار می گیرند ، کیسه صفرا منقبض می شود و صفرا نمی تواند خارج شود ، باعث التهاب یا تورم کیسه صفرا می شود و این باعث درد زیادی می شود.
درد GALL SACADE چگونه است؟
صفرا ترشحی است که از کبد ترشح می شود. حاوی نمک های صفراوی و فسفولیپیدها است که به ویژه به هضم غذاهای چرب کمک می کند. علاوه بر این ، به ترشح مواد درون زا کمک می کند و هموگلوبین آزاد می کند که وظیفه انتقال اکسیژن را بر عهده دارد. صفرا همچنین در دفع کلسترول از بدن و تنظیم سطوح آن در خون نقش دارد.
نمک های صفراوی اجازه می دهد کلسترول حل شود. هنگامی که کمبود نمک صفراوی وجود دارد ، کلسترول بیشتری در خون گردش می کند ، این کلسترول اضافی شروع به متبلور شدن می کند و در نهایت به سنگ های سخت تبدیل می شود. این بلورها در فرآیندی که ده ها سال به طول می انجامد به هم متصل می شوند.
دردهای کیسه صفرا زمانی رخ می دهد که سنگ های مشکل دار از خروج صفرا به روده جلوگیری می کنند. علائم با حملات دردناک در بالای شکم (در سمت راست) یا در گودال معده آشکار می شود.
درد بدون از بین رفتن چندین ساعت می آید و می رود و اغلب با حالت تهوع همراه است. علاوه بر این ، تجمع سنگ در کیسه صفرا می تواند منجر به عوارض جدی تری مانند زردی ، زخم حاد و سرطان کیسه صفرا شود.
یکی دیگر از علل درد کیسه صفرا ، کوله سیستیت یا التهاب کیسه صفرا است. معمولاً زمانی اتفاق می افتد که کیسه صفرا مسدود شده است (معمولاً به دلیل وجود سنگ کیسه صفرا). این می تواند حاد باشد (ناگهانی ایجاد شود) و باعث درد شدید در بالای شکم شود. یا ممکن است با تورم مزمن مزمن ایجاد شود که در طول زمان ایجاد می شود.
علائم درد کیسه صفرا معمولاً بعد از غذا ظاهر می شود ، به ویژه اگر یک وعده غذایی سنگین یا پرچرب مصرف شود.
رایج ترین آنها عبارتند از:
- درد شدید شکم در قسمت وسط یا بالا سمت راست ،
- ناراحتی یا درد شدید هنگام خوابیدن روی شکم
- استفراغ،
- آتش،
در موارد شدیدتر ، قولنج صفراوی (کوله سیستیت مزمن) و به ویژه کوله سیستیت حاد می تواند باعث زردی ، ادرار تیره (کولوری) ، عفونت یا پانکراتیت شود.
شدت درد کیسه صفرا بین 15 دقیقه تا 1 ساعت افزایش می یابد و تا 12 ساعت ثابت می ماند. معمولاً این درد به حدی شدید است که بیمار را برای تسکین به اورژانس می فرستد. هنگامی که درد شروع به کاهش می کند ، به مدت 30 تا 90 دقیقه به یک درد کسل کننده تبدیل می شود. بیماران اغلب احساس تهوع و استفراغ می کنند.
چه غذاهای چرب بخورید و چه نخورید ، خوردن یک وعده غذایی زیاد می تواند باعث قولنج صفراوی شود. سنگ کیسه صفرا باعث آروغ یا نفخ نمی شود. حالت تهوع تنها زمانی رخ می دهد که قولنج صفراوی ایجاد شود.
اگرچه بیشتر قسمت های قولنج صفراوی خود به خود برطرف می شود ، اما تقریباً نیمی از این افراد هر ساله عود می کنند و ممکن است عوارضی ایجاد شود.
اگر انسداد همچنان ادامه یابد ، کیسه صفرا شروع به تورم می کند (کوله سیستیت حاد). وقتی کیسه صفرا ملتهب می شود ، باکتری ها تکثیر می شوند و عفونت ایجاد می شود. عفونت معمولاً باعث تب می شود. التهاب ناشی از سنگ کیسه صفرا می تواند باعث فرسایش دیواره کیسه صفرا شود و باعث نشت محتویات کیسه صفرا به داخل حفره شکمی شود و باعث التهاب شدید (پریتونیت) شود. سنگی که وارد روده کوچک شده است ممکن است آنقدر بزرگ باشد که باعث انسداد روده ای به نام سنگ کیسه صفرا شود. این عارضه نادر در افراد مسن بیشتر در معرض خطر است.
درمان درد کیسه صفرا
پزشک ممکن است آزمایش خون را برای بررسی عفونت کیسه صفرا تجویز کند. به طور کلی ، تعداد گلبول های سفید خون در خون شما ممکن است افزایش یابد ، که نشان دهنده وجود عفونت است.
ممکن است یکی دیگر از مطالعات رادیولوژی زیر انجام شود:
سونوگرافی شکم: این معمولاً اولین آزمایش برای بررسی وجود کوله سیستیت است. سونوگرافی از امواج صوتی برای تولید تصاویر کیسه صفرا و مجاری صفراوی استفاده می کند. برای تشخیص علائم التهاب کیسه صفرا استفاده می شود و در نشان دادن وجود سنگ های صفراوی بسیار خوب است.
سی تی شکم: توموگرافی کامپیوتری (CT) از اشعه ایکس برای تولید تصاویر دقیق از شکم ، کبد ، کیسه صفرا ، مجاری صفراوی و روده استفاده می کند تا به تعیین التهاب کیسه صفرا یا انسداد جریان صفرا کمک کند. در برخی موارد ، ممکن است نشان دهنده وجود سنگ کیسه صفرا باشد.
کولانژیوپانکراتوگرافی رزونانس مغناطیسی (MRCP): MRCP نوعی MRI است که تصاویر مفصلی از کبد ، کیسه صفرا ، مجاری صفراوی ، لوزالمعده و مجرای پانکراس تولید می کند. در نشان دادن وجود سنگ کیسه صفرا ، التهاب کیسه صفرا یا مجاری صفراوی و انسداد جریان صفرا بسیار خوب است.
تصویربرداری هسته ای کبدی صفراوی (Cholecintigraphy): این مطالعه پزشکی هسته ای از یک رادیوتراپی تزریقی برای ارزیابی اختلالات کبد ، کیسه صفرا و مجاری صفراوی استفاده می کند. این می تواند انسداد مجرای کیستیک (مجاری که در صورت کوله سیستیت حاد همیشه مسدود است) را در صورت کوله سیستیت حاد تشخیص دهد.
اگر سنگها باعث ایجاد دوره های مکرر درد می شوند ، پزشک ممکن است برداشتن کیسه صفرا را با جراحی (کوله سیستکتومی) توصیه کند. برداشتن جراحی از حملات قولنج صفراوی جلوگیری می کند. در طول کوله سیستکتومی ، پزشک به دنبال سنگ در مجاری صفراوی نیز می گردد.
اکثر کوله سیستکتومی ها با استفاده از یک لوله مشاهده به نام لاپاراسکوپ انجام می شوند. پس از ایجاد چندین برش کوچک در شکم ، لاپاراسکوپ وارد می شود. ابزارهای جراحی از طریق برش ها منتقل می شوند تا کیسه صفرا برداشته شود. باقیمانده کولسیکتکتومی با جراحی باز شکم انجام می شود که نیاز به برش بزرگتر در شکم دارد.
از طرف دیگر ، سنگ های صفراوی گاهی اوقات می توانند با داروهایی مانند اسیدهای صفراوی که از طریق دهان مصرف می شوند حل شوند. این داروها که دو یا سه بار در روز مصرف می شوند ، می توانند سنگ های بسیار کوچک را در حدود 6 ماه حل کنند. برای سنگهای بزرگتر ، ممکن است 1 تا 2 سال طول بکشد. بسیاری از سنگها هرگز حل نمی شوند. حل سنگ کیسه صفرا با داروها به احتمال زیاد زمانی موفقیت آمیز است که این سنگها از کلسترول ساخته شده باشند و انسداد کیسه صفرا مسدود نشده باشد. حتی اگر بتوان سنگ ها را با موفقیت حل کرد ، نیمی از این افراد در عرض 5 سال دوباره دچار سنگ کیسه صفرا می شوند. این درمان استفاده محدودی دارد. این داروها همچنین ممکن است از تشکیل سنگ در افرادی که به سرعت در حال کاهش وزن بعد از عمل جراحی کاهش وزن هستند یا چاق هستند که رژیم غذایی کم کالری دارند ، جلوگیری کند.
چگونه درد GALL SACADE به پایان می رسد؟
اولین قدم برای التهاب کیسه صفرا کنترل رژیم غذایی است. بیشتر سنگ های صفراوی از کلسترول تشکیل شده اند ، بنابراین تغییر در عادات غذایی شما ضروری است. مصرف فیبر خود را افزایش دهید ، این امر به تغییر ترکیب صفرا و جلوگیری از یبوست کمک می کند ، فیبر زیادی در حبوبات مانند عدس و لوبیا و سبزیجات سبز رنگ مانند چارت ، شاهی و کلم بروکلی یافت می شود.
از اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنید و چربی ها و به ویژه محصولات پخته شده بسته بندی شده را محدود کنید. این یکی از بهترین دستیاران شما خواهد بود زیرا مواد موجود در میوه ها مانند نارنگی ، نارنج ، لیمو و گریپ فروت به کاهش درد کمک می کند.
یکی دیگر از داروهای خانگی برای تسکین درد ، قرار دادن یک بطری آب گرم در منطقه آسیب دیده به مدت 20 دقیقه است. همچنین می توانید چای داغ تهیه شده با بابونه بنوشید ، خواص ضد التهابی این گیاه درد را تسکین می دهد.
یکی دیگر از گزینه های درمانی برای تسکین درد کیسه صفرا ملتهب ، معجونی است که با روغن و لیمو تهیه شده است. یک چای با گیاهان مفید برای کبد مانند قاصدک ، خار یا رزماری تهیه کنید ، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون و آب یک لیمو را با آن اضافه کنید و آن را با معده خالی بنوشید.
اگر تشخیص داده اید که سنگ کیسه صفرا وجود دارد یا درد بسیار شدید است ، توصیه می شود از این درمان اجتناب کنید. به خاطر داشته باشید که این درمانها با هم کار می کنند و اگر رژیم غذایی شما بهبود نیابد ، این مخلوط ها مثر نخواهند بود.
از روغن کرچک به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود ، اما در این مورد ما از آن استفاده خارجی می کنیم. روغن کرچک دارای خواص ضد التهابی است. یک حوله را در روغن کرچک خیس کرده و روی ناحیه دردناک قرار دهید. 30 دقیقه صبر کنید.
از طرف دیگر ، می توانید یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری لیمو را هر روز با معده خالی مصرف کنید. به این ترتیب می توانید عملکرد کبد و کیسه صفرا را به صورت پیشرونده و طبیعی تسهیل کنید.
کورکومین ، ماده فعال زردچوبه ، نتایج موثری در درمان کوله سیستیت نشان داده است. اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع مورد نیاز است ، اما به نظر می رسد کورکومین انقباض اندام را تحریک می کند. این به کاهش تشکیل سنگ ها کمک می کند و همچنین تخلیه آنها را راحت تر می کند.
خار شیر (Milk Thistle) گزینه دیگری است. این گیاه دارویی با خواص خود برای بهبود عملکرد کبد برجسته است. در صورت آسیب دیدگی می تواند به بازسازی بافت های کیسه صفرا کمک کند. به یاد داشته باشید که خار شیر می تواند به پاکسازی کیسه صفرا و کاهش سنگ ها نیز کمک کند. یک لیوان آب را با یک قاشق غذاخوری دانه های خار خار بجوشانید ، بگذارید استراحت کند ، صاف کنید ، عسل اضافه کنید و 1-2 بار در روز به مدت یک هفته مصرف کنید.
جدا از این موارد ، راه حل های عملی مختلف عبارتند از:
گلابی: نصف لیوان آب داغ را با نصف گلابی مخلوط کنید ، 2 قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و آن را 1-2 بار در روز به مدت 2 هفته میل کنید.
قاصدک: یک لیوان آب را با یک قاشق غذاخوری قاصدک بجوشانید ، بگذارید استراحت کند ، صاف کنید ، عسل را اضافه کنید و 1-2 بار در روز به مدت 3 هفته مصرف کنید.
کنگر فرنگی: 2 لیوان آب را با برگهای جدا شده کنگر فرنگی بجوشانید ، استراحت کنید ، صاف کنید ، به عنوان یک فنجان چای صبح و بعد از ظهر به مدت 3 هفته بنوشید.
آب کلم: نصف لیوان آب را با 6 برگ کلم مخلوط کنید ، آب لیمو را اضافه کرده و با معده خالی به مدت 1-2 هفته مصرف کنید.
آب سیب: آب 5 سیب را گرفته ، آنها را با نصف لیوان آب مخلوط کرده و به مدت 3 هفته با معده خالی بنوشید.
دانه زیره: هر روز چند دانه زیره را بجوید یا از آنها برای شیرین کردن غذا و کمک به هضم غذا استفاده کنید.
محصولات تازه بپزید: غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده اغلب حاوی مقدار زیادی چربی بد هستند که می تواند منجر به سنگ کیسه صفرا شود. هرچه بیشتر غذاهای خود را با مواد کامل و طبیعی تهیه کنید ، از نظر روحی و جسمی احساس بهتری خواهید داشت. به طور خلاصه ، اگر بسته بندی شده است ، آن را نخورید.
این محتوا فقط اطلاعات کلی را ارائه می دهد. این به هیچ وجه جایگزین نظر پزشکی واجد شرایط نیست. همیشه برای اطلاعات بیشتر با یک متخصص یا پزشک خود مشورت کنید.