ضعف سیستم ایمنی باعث سرطان زنان می شود
با ارائه اطلاعات در مورد سرطان زنان ، پروفسور دکتر. احمد گوچمن اظهار داشت که عوامل خطر زیادی در سرطان ها مانند ضعف سیستم ایمنی و ژنتیک وجود دارد و توصیه های مهمی ارائه داد.
در حالی که آگاهی در مورد سرطانهای زنان به سرعت در حال افزایش است ، تشخیص زودهنگام و معاینه و پیگیری منظم زنان مانند سایر سرطانها از اهمیت بالایی برخوردار است. افرادی که سابقه خانوادگی سرطان دارند باید مراقب باشند.
ارائه اطلاعات در مورد سرطانهای زنان ، متخصص زنان و زایمان ، پروفسور. دکتر. احمد گوچمن در مورد این که این سرطان ها چیست ، چه علائمی ایجاد می کند و چگونه آنها را تشخیص و درمان می کند ، صحبت کرد:
انواع سرطان ژنیکولوژیک
سرطان های زنان ؛ سرطان رحم (سرطان آندومتر) ، سرطان دهانه رحم (سرطان دهانه رحم) ، سرطان تخمدان (سرطان تخمدان) ، سرطان لوله (سرطان رحم لوله ای) ، سرطان فرج و واژن.
سرطان رحم شایع ترین سرطان زنان است. به خصوص اگر خونریزی در دوران یائسگی ، خونریزی نامنظم و بیش از حد قبل از یائسگی وجود داشته باشد ، بیوپسی آندومتر گرفته می شود و تشخیص سرطان انجام می شود. با این حال ، قبل از بیوپسی ، سونوگرافی زنان ، MR و توموگرافی انجام می شود و در صورت وجود یافته های نشان دهنده سرطان ، می توان با انجام بیوپسی آندومتر تشخیص داد.
سرطان دهانه رحم شایع ترین سرطان زنان در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته است. عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مهمترین علت سرطان دهانه رحم محسوب می شود. چند همسری ، شروع رابطه جنسی قبل از 20 سالگی ، سیگار کشیدن و داشتن سیستم ایمنی ضعیف مهمترین عوامل خطر هستند.
سرطان دهانه رحم نوعی سرطان است که می توان به موقع تشخیص داد و از آن پیشگیری کرد. با غربالگری با آزمایش های معمول اسمیر و HPV ، می توان آسیب های پیش سرطانی را زود تشخیص داد و با درمان آنها از پیشرفت آنها به سرطان جلوگیری کرد. علاوه بر این ، با واکسن HPV ، هم از ضایعات پیش از سرطان که باعث سرطان دهانه رحم می شوند و هم زگیل تناسلی تا حد زیادی جلوگیری می شود.
سرطان تخمدان در بین علل مرگ و میر ناشی از سرطان های زنان رتبه اول را دارد. اما امروزه پیشرفت های چشمگیری در زمینه جراحی و شیمی درمانی صورت گرفته است. معاینه زنان باید در بیماران مبتلا به شکایت دستگاه گوارش مانند اتساع شکم ، درد کشاله ران ، تجمع مایعات در شکم ، تغییر در عادات مدفوع ، اشتها و کاهش وزن ، سوء هاضمه و دردهای گاز و همچنین وجود آسیب شناسی مربوط به تخمدانها باید تعیین شوند
مراقب خونریزی زیاد باشید
در سرطان های آندومتر ، به ویژه سرطان های بعد از یائسگی و خونریزی نامنظم و بیش از حد قبل از یائسگی ، مراجعه به متخصص زنان و زایمان کاملاً ضروری است. در نتیجه معاینه لازم و بیوپسی آندومتر ، فرصتی برای تشخیص در دوره اولیه وجود دارد.
هیچ روش غربالگری برای تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان وجود ندارد. به ویژه ، کسانی که در خانواده خود دارای سرطان سینه ، روده بزرگ ، آندومتر و تخمدان هستند ، باید به طور منظم به معاینات زنان مراجعه کنند ، با انجام سونوگرافی واژینال پیگیری شوند و لوله و تخمدان های کاهش دهنده خطر را در سن 40 سالگی در افرادی که مبتلا به این بیماری هستند حذف کنند. خطر ژنتیکی خطر را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
استعداد ژنتیکی به ویژه برای سرطان تخمدان و اندومتر بسیار مهم است. تخمین زده می شود که 5 تا 10 درصد از همه سرطان های اپیتلیال تخمدان ناشی از جهش در ژنهای اتوزومال غالب است. جهش BRCA1 ، 2 مهمترین عامل خطر برای سندرم سرطان کولورکتال Nonpolyposis ارثی محسوب می شود.