چاقی بر باروری تأثیر منفی می گذارد
بر اساس مطالعات مختلف، تخمین زده می شود که زنان چاق شدید 50 درصد کمتر احتمال دارد باردار شوند و تقریبا 80 درصد مردان چاق اختلال نعوظ را تجربه می کنند.
چاقی بر بسیاری از مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، بیماری خواب، مشکلات قلبی عروقی، دیابت و همچنین ناباروری تأثیر می گذارد. تخمین زده می شود که زنان چاق شدید 50 درصد کمتر احتمال دارد باردار شوند و تقریباً 80 درصد مردان چاق (با شاخص توده بدنی بیشتر از 25) علاوه بر کیفیت منی پایین تر، دارای اختلال نعوظ هستند.
مطالعات نشان میدهد که چاقی، یک مشکل رو به افزایش، باعث پیامدهای بدتری در زنان میشود. مشخص شده است که چاقی با سندرم هایی مانند تخمدان پلی کیستیک یا عدم تخمک گذاری مزمن در زنان همراه است. چاقی اثر عدم تخمک گذاری را که در یک سیکل اتفاق می افتد چندین برابر می کند و به سادگی کاهش وزن امکان تخمک گذاری مجدد را فراهم می کند.
همچنین خطر واکنش هایی مانند سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در زنان چاق بیشتر است. بر اساس مطالعه ای که روی 200 بیمار چاق انجام شد، میزان بارداری ثبت شده تقریباً یک سوم میزان بارداری در زنان غیر چاق بود.
گام اول در درمان تغذیه
اولین قدم در درمان چاقی، عادات سبک زندگی سالم تر است. رژیم غذایی مناسب (معمولاً رژیم مدیترانه ای توصیه می شود) و ورزش روزانه از مراحل اصلی درمان هستند. مقاومت به انسولین به خصوص در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است ایجاد شود. توصیه این است که کل کالری مصرفی را کاهش دهید و سعی کنید کربوهیدرات های زیادی مصرف نکنید.
گزینه بعدی فارماکولوژیک است. در حال حاضر انواع مختلفی از داروها فقط با نسخه در دسترس هستند که همیشه به خوبی تحمل نمی شوند، به روش های مختلف عمل می کنند و می توانند عوارض جانبی در فشار خون بالا کنترل نشده داشته باشند. این داروها از جذب چربی جلوگیری می کنند، تخلیه معده را به تاخیر می اندازند و از تحریک مرکز گرسنگی جلوگیری می کنند. با این حال، هیچ یک به طور کامل موثر ثابت نشده است.
از این نظر، جراحی چاقی یکی از موثرترین تکنیک ها برای کاهش وزن است. اما باید شرایط لازم وجود داشته باشد و توسط پزشک متخصص در این زمینه انجام شود.
این همچنین بر سلامت باروری مردان تأثیر می گذارد
چاقی بر باروری مردان نیز تأثیر می گذارد. هر چه مرد چاق تر باشد، کیفیت منی بدتر و به طور طبیعی روابط پایین تر، به دلیل عدم میل جنسی است.
در حوزه جنسی، چاقی تاثیر بسیار مهمی بر سندرم کمبود تستوسترون دارد که منجر به اختلال نعوظ و مشکلات میل جنسی کم می شود. علاوه بر این، سندرم متابولیک با چاقی همراه است که بر سیستم عروقی آلت تناسلی تأثیر می گذارد و یکی از عوامل خطر اصلی برای تولید و حفظ عملکرد نعوظ در طول زمان است.
با این حال، کاهش وزن یک عامل اصلاحی است. درمان با عادات سالم یا جراحی چاقی ضروری است. با نزدیک شدن وزن به حد ایده آل، تعداد و کیفیت اسپرم بهبود می یابد.