کمردرد شما ممکن است ناشی از اسکولیوز باشد.
مشکل اسکولیوز انحنای ستون فقرات که احتمال بهبودی خودبخودی آن بسیار کم است، با فیزیوتراپی و روش های جراحی مناسب قابل درمان است.
اسکولیوز که با انحنای ستون فقرات به راست یا چپ مشخص می شود، مشکلی است که امروزه دیده می شود. به دلیل محدودیت حرکتی و علائم مختلف این بیماری، افراد ممکن است در زندگی روزمره خود با مشکلاتی مواجه شوند.
درمان بیماری با درجات انحنای متفاوت با توجه به این درجه و علائم برنامه ریزی شده است. انحنای ستون فقرات که احتمال بهبودی خود به خودی بسیار کمی دارد، با فیزیوتراپی، تمرینات اسکولیوز و مداخلات جراحی قابل درمان است.
لباس هایی که مناسب بدن نیستند ممکن است یک علامت باشد
از آنجایی که کمر درد شایع ترین علامت است، بیماران اغلب به دنبال درد اسکولیوز هستند. علائم اسکولیوز که بسته به شدت و نوع اسکولیوز در هر مورد متفاوت است به شرح زیر است:
- خم شدن ستون فقرات به سمت راست یا چپ،
- انحنای قابل مشاهده ستون فقرات،
- عدم تقارن در شانه ها و باسن،
- مشکل در ایستادن
- تنگی نفس،
- مشکل در راه رفتن
- درد کمر، کمر و شانه،
- لباس مناسب بدن نیست.
تشخیص زودهنگام اسکولیوز به درمان اجازه می دهد تا نتایج بسیار مثبت تری به همراه داشته باشد. به همین دلیل، به لطف غربالگری های مدرسه، به ویژه در نوجوانان، فرصتی برای مداخله در اسکولیوز بدون نیاز به عمل جراحی وجود دارد. در تشخیص اسکولیوز از روش های تصویربرداری و همچنین یافته های معاینه استفاده می شود. درجه اسکولیوز با توجه به نتایج رادیوگرافی بیماران به سمت جلو، پهلو یا عقب مشخص می شود. همراه با اشعه ایکس، رزونانس مغناطیسی (MR) و توموگرافی کامپیوتری (CT) نیز در تشخیص استفاده می شود. ام آر آی به طور کلی در بیمارانی با علائمی مانند درد در ناحیه پا و پشت و مشکلات روده استفاده می شود. اما در اسکولیوز با انحنای بالاتر از 40 درجه، توموگرافی کامپیوتری برای بهتر دیدن استخوان و ستون فقرات مورد نیاز است.
تشخیص زودهنگام موفقیت در درمان را افزایش می دهد
درمان اسکولیوز؛ با در نظر گرفتن سن بیماران، درجه و محل انحنا، شدت درد در بزرگسالان، یافته های معاینه فیزیکی و روش های تصویربرداری، افزایش درجه انحنا در طول زمان و به صورت جداگانه برنامه ریزی می شود. تشخیص زودهنگام، به لطف عکس برداری و معاینه اسکولیوز، موفقیت درمان اسکولیوز را تا حد زیادی افزایش می دهد.
در درمان اسکولیوز از مشاهده، درمان کرست، فیزیوتراپی و عمل جراحی استفاده می شود. مشاهده که اولین گزینه درمان است، معمولا برای منحنی های زیر 20 درجه اعمال می شود و نشان می دهد که منحنی در طول زمان چقدر افزایش می یابد. کاربردهای فیزیوتراپی و جراحی اسکولیوز به ویژه برای بزرگسالان و موارد شدیدتر مناسب است. با این حال، عمل جراحی آخرین راه حل برای درمان اسکولیوز در کودکان و بزرگسالان است.
به بیماران اسکولیوز به طور کلی توصیه می شود که به پشت بخوابند. یکی از مهم ترین دلایل خوابیدن به این شکل، وارد کردن بار مساوی به ستون فقرات است. به این ترتیب می توان از پیشرفت انحنای ستون فقرات جلوگیری کرد. بیماران اسکولیوز می توانند به پشت و همچنین به پهلو بخوابند. خم کردن پاها در این حالت و قرار دادن تکیه گاه مانند بالش زیر زانو نیز برای بیماران مفید است. دراز کشیدن رو به پایین توصیه نمی شود زیرا باعث صاف شدن کمر می شود. تخت ها باید سخت یا سفت باشند. کسانی که جراحی اسکولیوز انجام می دهند از محصولاتی مانند اسپلینت های حمایتی برای محافظت از نواحی پشت خود بعد از عمل استفاده می کنند.
ممکن است علاقه مند باشید