10 ماده غذایی سرشار از پروبیوتیک که ایمنی را تقویت می کند
مصرف منظم غذاهای پروبیوتیک که بر تمام جنبه های بدن از سلامت قلب گرفته تا ایمنی تاثیر می گذارد توسط متخصصان توصیه می شود. در اینجا 10 رایج ترین غذای غنی از پروبیوتیک آورده شده است.
تا به حال بارها در مورد غذاهای پروبیوتیک شنیده ایم. غذاهای پروبیوتیک که به یکی از کلمات پرطرفدار سال های اخیر تبدیل شده اند، به سرعت در حال کسب شهرت هستند.
پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت مصرف در مقادیر مناسب فواید سلامتی قابل توجهی را ارائه می دهند. خواص سالم و مغذی پروبیوتیک ها در غذاها سال هاست که مورد مطالعه قرار گرفته و فواید جالب این میکروارگانیسم ها در گزارش های متعددی آشکار شده است.
واژه پروبیوتیک برای اشاره به باکتری هایی استفاده می شود که اثرات مفیدی بر انسان و حیوانات دارند. در آغاز قرن گذشته، متخصصان مختلف شواهدی پیدا کردند که نشان میدهد برخی غذاها میتوانند فلور بدن ما را تغییر دهند و حتی میکروارگانیسمهای مضر را با میکروارگانیسمهای مفید جایگزین کنند. اینها غذاهای طبیعی هستند که پس از تخمیر، حاوی باکتری های زنده و مخمرهایی هستند که برای سیستم گوارش ما مفید هستند. این میکروارگانیسمها به مخاط روده میچسبند و تکثیر میشوند و یک اثر سد مفید برای میکروبیوتای روده ایجاد میکنند.
فواید غذاهای پروبیوتیک
فواید زیادی برای سال ها به غذاهای پروبیوتیک نسبت داده می شود. آنها فلور روده را بهبود می بخشند، که از عملکردهای مهم بدن ما مانند سلامت گوارش و ایمنی و جذب مواد مغذی پشتیبانی می کند.
فواید بارز غذاهای پروبیوتیک عبارتند از:
- فلور روده را سالم می کنند،
- آنها به مبارزه با یبوست کمک می کنند،
- سیستم ایمنی را تحریک می کنند،
- طول مدت و علائم آلرژی را کاهش می دهند.
- سلامت تنفسی را افزایش می دهند،
- به کاهش وزن کمک می کنند،
- از مبارزه با افسردگی حمایت می کنند،
- سطح کلسترول را کاهش می دهند،
- با بیماری های التهابی روده مبارزه می کنند.
10 غذای غنی از پروبیوتیک
اگرچه مکملهایی وجود دارند که به ما در معرفی پروبیوتیکها کمک میکنند، که در طول سالها بازار رو به رشدی دارد، اما باید توجه داشت که آنها در غذاهای طبیعی یافت میشوند.
در اینجا 10 غذای غنی از پروبیوتیک که باید به طور منظم مصرف شوند آورده شده است:
ماست
در میان غذاهای غنی از پروبیوتیک، شاید محبوب ترین و پرمصرف ترین آن، ماست باشد. ماست حاوی سطوح بالایی از پروبیوتیک ها است، برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و توانایی تجدید فلور روده را دارد. البته همه چیزهایی که در فروشگاه ها می یابیم به طور طبیعی فاقد پروبیوتیک نیستند. ماست های طعم دار و غیر طبیعی را فراموش کنید، سراغ ماست های طبیعی بروید.
زیتون سبز و غوره
ترشی ترشی و زیتون سبز نیز با دوز مناسبی از پروبیوتیک ها به ما کمک می کنند. فرآیندهای تخمیر آنها را به سمت داشتن مفیدترین باکتری های زنده سوق می دهد.
سرکه سیب
اگرچه آن را به عنوان یک غذای پروبیوتیک طبقه بندی نمی کند، پکتین موجود در سیب میکروبیوتا را تغذیه می کند و از تعادل فلور روده حمایت می کند. همچنین به کنترل سطح فشار خون و کاهش سطح کلسترول کمک می کند.
کلم ترش
کلم ترش حاصل از تخمیر کلم باید طعم ترش و بافتی ترد داشته باشد. کلم ترش یکی از بهترین غذاهای پروبیوتیکی است.
کفیر
این بافت بسیار شبیه به ماست است، اما حاوی انواع بیشتری از میکروارگانیسم ها است زیرا از طریق مخمرها و باکتری های خاص تخمیر می شود.
شکلات تلخ
بیان شده است که محتوای کاکائو در شکلات ها، که هنوز موضوع مطالعات متعدد است، ممکن است دارای خواص پروبیوتیکی نیز باشد. البته تا حد امکان شکلات های خالص و بدون قند ترجیح داده شود و میزان کاکائو آن حداقل 70 درصد باشد.
نان خمیر مایه
یکی دیگر از روند رو به رشد مواد غذایی، نان های خمیر ترشی است. آنها علاوه بر خوشمزه بودن، از غذاهای پروبیوتیک نیز محسوب می شوند. تخمیر آهسته مخمر فواید زیادی برای کسانی که آنها را مصرف می کنند به همراه دارد.
کامبوچا
این نوشیدنی پروبیوتیک به یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در دنیای تغذیه سالم تبدیل شده است. این نوشیدنی که از چای تخمیر شده تهیه می شود، کمک بزرگی برای عبور روده محسوب می شود و در عین حال آنتی اکسیدان های بدن را نیز تامین می کند.
میسو
این خمیر که در آشپزی آسیایی بسیار شناخته شده است، در نتیجه تخمیر سویا با قارچ کوجی به دست می آید. این یک پروبیوتیک قوی است که به دلیل خواص گوارشی و سلامت قلبش شناخته شده است.
ریزجلبک ها
علاوه بر این، جلبک های غذاهای آسیایی مانند کامبو، کورلا یا اسپیرولینا به عنوان بمب های پروبیوتیک اصیل در نظر گرفته می شوند و این غذاها روز به روز محبوب تر می شوند.
ممکن است علاقه مند باشید