6 فایده معجزه آسای دانه کتان
ما مزایای کمتر شناخته شده دانه کتان را که دارای مزایای سلامتی زیادی است ، از پیشگیری از سرطان پروستات گرفته تا کاهش کلسترول و نکاتی را که هنگام خرید باید در نظر بگیرید ، گردآوری کرده ایم.
بذر کتان دانه کوچکی است که به دلیل طعم و عطر و طعم دلپذیرش می توان در بسیاری از دستور العمل ها از آن استفاده کرد. متعلق به خانواده Linaceae ، کتان از یک گیاه آبی رنگ برداشت می شود که دانه های مسطح زرد طلایی تا قهوه ای مایل به قرمز تولید می کند.
گنجاندن بذر کتان در رژیم غذایی شما فواید زیادی برای سلامتی دارد ، از قلب گرفته تا سلامت دستگاه گوارش.
اجزای اصلی تقویت کننده سلامت در دانه کتان شامل فیبر ، لیگنان و آلفا لینولنیک اسید (ALA) ، نوعی اسید چرب امگا 3 است. مصرف دانه کتان با فواید بی شماری همراه است ، مانند کاهش خطرات برخی از سرطان ها ، افزایش سلامت قلب و بهبود سلامت دستگاه گوارش و موارد دیگر.
در اینجا 6 فایده دانه کتان وجود دارد:
سلامت قلب را تقویت کنید
ثابت شده است که دانه کتان باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و کلسترول کل در افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. در مطالعه ای که اثرات کاهنده کلسترول دانه کتان آسیاب شده مصرف شده علاوه بر داروهای کاهنده کلسترول (استاتین ها) در مقایسه با دارونما مقایسه شد ، مشخص شد که دانه کتان سطح LDL در گردش را تا 15 درصد کاهش می دهد.
روغن کتان و روغن دانه کتان همچنین ممکن است به بهبود فشار خون بالا (فشار خون بالا) ، یک عامل خطر اصلی بیماری های قلبی عروقی کمک کنند. مطالعات نشان داده است که دانه کتان کامل برای کاهش فشار خون بسیار مثر است ، به ویژه هنگامی که به مدت 12 هفته یا بیشتر مصرف شود.
بهبود سلامت مغز و روان
مطالعات فواید دانه کتان و روغن دانه کتان را برای افسردگی نشان می دهد. در یک مطالعه بالینی کنترل شده که در سال 2020 انجام شد ، زنان مبتلا به افسردگی دو بار در روز روغن بذر کتان به مدت 10 هفته بهبود علائم مربوط به افسردگی و افزایش غلظت فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز را نشان دادند (پروتئینی که رشد ، بلوغ و حفظ سلول های عصبی را تقویت می کند). به
مطالعات انسانی محدود است. با این حال ، برخی از مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در دانه کتان نقش مهمی در رشد مغز دارد. بر اساس یک مطالعه ، موش هایی که در دوران بارداری خود از بذر کتان تغذیه می کردند ، توله هایی با مغز سنگین تر حاوی مقادیر قابل توجهی ALA و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در مقایسه با توله های متولد شده در موش هایی که در دوران بارداری به آنها بذر کتان داده نشده بود ، به دنیا آوردند.
از سلامت پوست حمایت می کند
تحقیقات نشان می دهد که مصرف دانه کتان و روغن دانه کتان به دلیل اثرات ضد التهابی اسیدهای چرب امگا 3 می تواند علائم حساسیت پوست را بهبود بخشد.
در یک مطالعه ، بیمارانی که از مکمل روغن کتان به مدت 12 هفته استفاده کردند ، حساسیت و پوسته پوسته شدن را کاهش دادند ، در حالی که صافی پوست و افزایش رطوبت را تجربه کردند.
خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
بذر کتان منبع عالی لیگنان است. لیگنان ها ترکیبات گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی و استروژنیک هستند. آزمایش های مختلف روی حیوانات و انسان اثرات محافظتی لیگنان را در دانه کتان در برابر خطر سرطان سینه نشان داده است. مطالعه ای که با مقایسه پرسشنامه های فراوانی غذا توسط 2999 زن مبتلا به سرطان سینه و 3370 زن سالم ، ارتباط بین مصرف منظم دانه کتان و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان داد.
همچنین ، یک بررسی سیستماتیک به این نتیجه رسید که دانه کتان گرگرفتگی ، تکثیر سلولی (تقسیم سلولی سرطانی) ، تراکم ماموگرافی سینه و مرگ و میر را در زنان مبتلا به سرطان پستان کاهش می دهد.
برخی تحقیقات نشان می دهد که دانه کتان ممکن است تأثیرات مثبتی بر مردان مبتلا به سرطان پروستات داشته باشد. در مطالعه ای که بر روی مردان مبتلا به سرطان پروستات انجام شد ، مشخص شد که مصرف روزانه دانه کتان همراه با رژیم غذایی کم چرب به مدت 6 ماه سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) را کاهش می دهد. آنتی ژن اختصاصی پروستات نشان دهنده سرعت گسترش سرطان است. بنابراین ، سرطان پروستات نیز با مصرف دانه کتان قابل پیشگیری یا معکوس است.
تعادل قند خون
مصرف دانه کتان فواید قابل توجهی برای بهبود کنترل قند خون دارد. مطالعات نشان داده است که دانه کتان حساسیت به انسولین و کنترل قند خون را بهبود می بخشد ، به ویژه هنگامی که حداقل به مدت 12 هفته مصرف شود. اعتقاد بر این است که این اثرات تا حدی به دلیل فیبر محلول و لیگنین موجود در دانه کتان است.
فیبر با کند کردن جذب گلوکز در هنگام هضم به تنظیم قند خون کمک می کند و لیگنان ها می توانند ژن فسفوآنولپیروات کربوکسی کیناز را سرکوب کنند ، که از طریق گلوکونئوژنز تولید گلوکز را تسهیل می کند.
بهبود سلامت گوارشی
بذر کتان به دلیل داشتن فیبر زیاد می تواند برای افرادی که با مشکلات گوارشی رایج مانند یبوست دست و پنجه نرم می کنند مفید باشد.
مطالعه ای در سال 2020 با مقایسه اثرات دانه کتان و محلول لاکتولوز برای بیماران مبتلا به یبوست مزمن نشان داد که کنجاله دانه کتان در افزایش دفعات دفع و کاهش دشواری حرکات روده و همچنین بهبود کیفیت زندگی در بین شرکت کنندگان م effectiveثرتر است.
مطالعه دیگری نشان داد که کوکی های تهیه شده با دانه کتان تعداد دفعات دفع را در بیماران بهبود می بخشد.
هنگام خرید بذر کتان نکاتی که باید در نظر بگیرید
بذر کتان به دو صورت دانه کامل و آسیاب شده در اکثر فروشگاه ها موجود است. برای اینکه بدن بذر کتان را به درستی هضم کند ، باید آسیاب شود. با این حال ، پس از آسیاب شدن ، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در دانه کتان شروع به اکسید شدن می کنند. برای جلوگیری از اکسیداسیون ، بذر کتان یا روغن دانه کتان را در ظرفی محکم در داخل یخچال نگهداری کنید. بهتر است ، دانه های کتان را در صورت نیاز با آسیاب یا مخلوط کن آسیاب کنید.
روغن بذر کتان که از دانه های کتان آسیاب شده و فشرده تهیه می شود نیز در اکثر فروشگاه ها موجود است. مزایای بالقوه بستگی به فرم دارد. به عنوان مثال ، برخلاف دانه کتان آسیاب شده ، روغن دانه کتان حاوی فیبر نیست و بنابراین مزایای گوارشی یکسانی را نشان نمی دهد.