7 علامت در هنگام خراب شدن کلیه ها
تشخیص به موقع هر گونه ناهنجاری یا علائم بیماری می تواند از مزمن شدن این بیماری در کلیه ها و همچنین در تمام اندام ها جلوگیری کند. در اینجا 7 نشانه وجود دارد که باید مراقب آنها باشید
هنگامی که کلیه های شما شروع به از کار افتادن می کنند ، ممکن است علائم خاصی مانند کمردرد را تجربه کنید. البته شدت درد به شرایط مشکل بستگی خواهد داشت.
در طول روز ، کلیه ها می توانند تا 200 لیتر خون را پردازش کنند. پس از یک فرآیند فیلتر کردن ، آنها اطمینان حاصل می کنند که حدود 2 لیتر آب و پسماند از طریق ادرار دفع می شود. شکی نیست که آنها برای سلامتی بسیار تعیین کننده هستند ، زیرا در کنترل فشار خون و ترشح برخی هورمون ها نیز نقش دارند.
به طور خلاصه ، عملکرد کلیه ها فیلتر کردن خون و پایدار نگه داشتن محیط داخلی با وجود تغییر در آب و هوا ، تغذیه و سایر عوامل خارجی است.
بنابراین ، توجه به هرگونه ناهنجاری یا علائم بیماری به موقع مهم است ، زیرا پیشرفت بیماری می تواند منجر به ایجاد مشکلات مزمن شود.
در اینجا 7 علامتی وجود دارد که ممکن است هنگام شروع نارسایی کلیه ها تجربه کنید.
احتباس و التهاب مایع
یکی از اولین علائم ، فرآیندهای التهابی کنترل نشده در بدن است که اغلب با احتباس مایعات همراه است. این علائم در نتیجه کلیه ها در فیلتر کردن زباله و تولید ادرار با مشکل روبرو می شوند و باعث باقی ماندن آن در بافت ها می شوند.
در صورت مشاهده تورم غیرمعمول در مناطق زیر به پزشک مراجعه کنید:
- صورت،
- دست ها،
- پاها ،
- شکمت ،
- پا و مچ پا.
عدم کنترل عادات ادراری
عادات کنترل نشده ادرار یکی از علائمی است که باید به عنوان نارسایی احتمالی سیستم کلیه در نظر گرفته شود. افزایش یا کاهش تعداد دفعات مراجعه به توالت بدون دلیل مشخص نشان دهنده وجود برخی ناهنجاری ها در عملکرد کلیه است.
تغییرات قابل مشاهده در ادرار
بافت ، رنگ و بوی ادرار شما ممکن است نشان دهد که کلیه های شما به دلایلی در حال خراب شدن هستند یا در انجام کار خود مشکل دارند.
مشاهده تغییرات قابل مشاهده ، مانند رنگ زردرنگ بیش از حد طبیعی ، هشدار دهنده عفونت یا مشکلات مزمن است. همچنین لازم است موارد زیر را بررسی کنید:
- سوزش هنگام ادرار کردن
- ادرار کف ،
- لکه های خون در ادرار ،
- بوی بسیار شدید یا ناخوشایند.
نشت پوست
اگرچه بثورات پوستی به دلیل بیش از یک عامل می تواند رخ دهد ، اما در وخیم شدن کلیه ها نیز دیده می شود.
سمومی که توسط کلیه ها فیلتر نمی شوند در جریان خون باقی می مانند و پس از انتقال ، تولید طبیعی روغن در پوست را تغییر می دهند. در نتیجه ، پوست تقریباً همیشه احساس خارش و تحریک ناخوشایندی را تجربه می کند.
كمر درد
درد مکرر در ناحیه کمر یا یکی از طرفین بدن ممکن است نشانه آن باشد که کلیه های شما شروع به از کار انداختن یا مشکلاتی در سیستم کلیه دارند. بیماران مبتلا به بیماری کلیوی گزارش می کنند که این نوع درد را به دلیل التهابی که ایجاد می کنند احساس می کنند.
اگرچه ممکن است به دلیل ضعف عضلات رخ دهد ، اما امکان بروز مشکلات کلیوی در مورد کمردرد را نمی توان کنار گذاشت.
فشار خون
بیمارانی که مبتلا به نارسایی کلیه یا بیماری کلیوی هستند ، باید فشار خون خود را به طور مداوم بررسی کنند ، زیرا ممکن است دچار تغییرات مختلف شود.
عملکردهایی که این اندام ها انجام می دهند به حفظ تعادل سطح پتاسیم و سدیم کمک می کند ، دو ماده معدنی که برای حفظ فشار خون پایدار هستند. آنها ضمن جلوگیری از التهاب بافت ها و عروق ، مایعات بدن را تحت کنترل نگه می دارند.
از طرف دیگر ، باید در نظر گرفت که منشا پرفشاری خون ممکن است به دلیل مشکلی باشد که به عنوان تنگی شریان کلیوی شناخته می شود. این باعث انسداد جزئی رگ حامل خون به کلیه ها می شود.
احساس شکست
وقتی عملکرد کلیه ها رو به زوال می رود ، احساس خستگی در بیماران معمول است. این به دلیل کاهش تولید هورمونی است که به عنوان اریتروپویتین شناخته می شود و در تشکیل سلول های قرمز خون برای انتقال سالم اکسیژن و مواد مغذی نقش دارد. این کاهش می تواند منجر به کم خونی مزمن و همچنین سرگیجه و مشکلات تمرکز شود.
اگر فکر می کنید علائم فوق و سایر بیماری های م aثر بر روز شما به دلیل کلیه شما است ، بهتر است در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید بسیاری از مشکلات کلیوی در صورت تشخیص در مراحل اولیه قابل درمان هستند. بلافاصله مراقب علائم هشدار دهنده باشید و سعی کنید عادت های سالم را که خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد ، بپذیرید.
به یاد داشته باشید که بسیاری از عوامل می توانند کلیه ها را مختل کنند. علاوه بر مصرف ناخودآگاه مواد مخدر ، مصرف الکل و سیگار ، یکی از مهمترین عوامل موثر در سلامت کلیه رژیم غذایی است. یک رژیم غذایی غنی از غذاهای کاملاً فرآوری شده ، غذاهای سرخ کردنی و قندها به شدت کل سیستم کلیه را تحت تأثیر قرار می دهد.